dummy image

Többen megkérdeztétek már, hogy honnan ered a bringákból készített lakberendezési tárgyak mögötti koncepció – és ezzel együtt a weblap – neve. A válasz elég egyszerű, de a végkifejletbe egy kis fricska is bekerült. Ami meghatározta a későbbi hitvallásomat.
 

Rendes ember 9-től 5-ig dolgozik

A név

Az első projekt a munkába járásra szánt bringa tervezése volt. Eredetileg O2 bike lett volna a neve, hogy mutassam, zöldebb vagyok, mint Ruby Rhod. De ez elég langyos indok, meg elcsépelt is. Az ingázásra használt bringák a munkaidő kezdetétől végéig a kerékpártárolóban vannak, illetve – mivel mégiscsak összecsukható bringáról van szó – az asztal alatt. Ez ideálisan azt jelenti, hogy 9-től 5-ig az asztal alatt, előtte és utána használatban.

Akkori munkáltatóm egy francia cég volt, amelyik nem éppen a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás beosztásban hitt. Ha 6-kor fölálltam az asztal mellől, hogy el kéne érni a vonatot, kedvesen megkérdezték, hogy aznap fél napot dolgozom-e csak. Innentől az üzenet megfordult: nem a bringáról szólt, hanem arról a tényről, hogy rendes ember 9-től 5-ig dolgozik.

Ez nyilván abban a pillanatban bukik el, ha másokkal is együtt kell működni, akik különböző munkabeosztásban és életritmusban élnek. Az ugyan még ma is előfordul, hogy hajnali 1-kor prezentációt bűvölök, de ha mondjuk, nekem kell összeszedni a gyerekeket az óvodából-iskolából, és hamarabb hazaindulok, nem úgy néznek rám, mintha pont akkor nulláztam volna le a cég éves profitját.